Adminisztráció tiszta lappal – miért jó az önátírós nyomtatvány

Megértjük, ha tiszta lappal szeretnétek kezdeni, illetve folytatni az adminisztratív folyamatokat, hiszen az átlátható, egyértelmű adatkezelés evidens az ügyvitel szempontjából. Az iratok hivatalos, szabályok szerinti kezelése kimagaslóan fontos, főleg, ha bizonyító erejű dokumentumokról van szó. A szigorú számadású nyomtatványok (fuvarlevél, belföldi és nemzetközi menetlevél, szállítólevél, számlatömb) köréről szívesen ad online nyomdánk felvilágosítást.

Az önátírós nyomtatványok rugalmas munkatársak, adattartalmuk lehet azonos, vagy változó. A még jobb használhatóság és a hibák kizárása okán érdemes eltérő színnel megkülönböztetni, más-más színben nyomtatni azokat a nyomtatványokat, melyek csupán néhány, de fontos adat meghatározásában térnek el egymástól!

Kérlek, vedd figyelembe az egyedi, önátírós nyomtatvány esetében a bevinni szándékozott adatmennyiséget, illetve a bevitel módját. Nem biztos, hogy ahol a digitális bevitellel rögzített adat vígan elfér, a kézzel kitöltött adatnak is van kellő nagyságú hely – főleg, ha az „írnok” nem tud hangyányi betűket írni.

Egyedi, önátírós nyomtatványok – minden jó, ha végig jó!

Letűnt korok „ügyintézője” – az írnok

Biztosan pezsgőt (vagy legalább nádbort) bontana örömében letűnt korok több írnoka, ha a kódexmásoláshoz lett volna önátírós nyomtatványa, vagy legalább indigója.

Ugorjunk többezer évet, egészen napjainkig!

Sokat segített az adminisztrációban az indigó. Lassan ez is teljesen kiszorul, csak az idősebb korosztály emlékeiben él majd a zörgő, mindent megszínező másoló ív, melyet ha fordítva helyeztél be a lapok közé, alaposan megtréfált – nem nevettünk rajta.

Önátírós nyomtatványok

Besenyő Pista bácsi remekül tudná elemezni az önátírós nyomtatvány mibenlétét. Véleményem szerint valahogy így kezdené: Önátírós nyomtatvány? Nooormális? Hát hogyan írná má’ át önmagát egy nyomtatvány?

Hát igen… Ő egy teljesen más értelmi dimenzióban mozog, fogalma sincsen, hogy valóban léteznek olyan egyedi, önátírós nyomtatványok, melyek bevetésével rendkívül praktikusan, idő-, energia-, költséghatékonyan oldhatóak meg egyes adminisztrációs feladatok.

Ne rettenj vissza, ha nem vagy jártas az önátírós munkalap, egyedi nyomtatvány világában! Írd össze, milyen adatokra van szükséged a formulán, igény esetén segítünk kiegészíteni, módosítani, javaslatokat adunk.

Ha szabványméretű papírban gondolkodunk, nyomdánk költséghatékonyabban dolgozik, ez tetten érhető a nyomdai szolgáltatás díján is.

Az egyedi önátírós nyomtatványok megrendelésénél kérünk, ne lapszámban, hanem garnitúrában gondolkodj – természetesen fontos, hány lapból áll a szett. Ha tömbösített garnitúrát szeretnél, nincs akadály – a tőpéldányt kivéve bármelyik letéphető a perforációnál.

Ajánlatkérés